Bu Blogda Ara

2 Şubat 2011 Çarşamba

HAVUÇ TOPLARI

İnsan akşamları çay yanında suçluluk hissetmeden yiyeceği, yedikten sonrada vicdan azabı çekmeyeceği lezzetli atıştırmalıklar istiyor. Maalesef çoğu yiyecekte lezzet ve kalori aynı oranda ilerliyor :s Bu aralar kendimi bu durumun tam tersini yansıtan yeni lezzetler bulmaya adadım. Akşamları çayın yanında gönül rahatlığıyla atıştırabileceğimiz bir lezzet işte bu havuç topları. Şekerini ve bisküvisini abartmadığınız sürece bence hem çok hafif hem de leziz.

Gelelim nasıl yapacağımıza:
5 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı şeker
2/3 paket pötiböre bisküvi (150gr.)
1/2 su bardağı ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
Not : Ben eti formun tahıllı bisküvisini kullandım.1 paket 50 gr. bu sebeple 3 paket kullandım.


Yapılışı : Havuçları kazıyıp rendeliyoruz. Ki ben daha pratik olduğu için kazıdıktan sonra rondoda parçaladım. Rendelenmiş havucu üzerine 2 kaşık şekerimizi dökerek bir tavada kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Havucumuz pişerken bisküviyi un haline getirip cevizi de çekiyoruz bisküvi ve cevizi de aynı anda rondo da çektim.)Un haline gelmiş bisküviyi cevizi ve tarçını iyice karıştırıyoruz. Yumuşayan havuçları da piştikten sonra çok soğumadan bu karışıma ekliyoruz. İyice yoğurduktan sonra para büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız bu topları hindistan cevizine bulayarak servise hazır hale getiriyoruz.
 Afiyet olsun...

Senay'dan notlar: Vaktiniz yoksa veya benim kadar üşengeçseniz yoğurduğunuz karışımı düz bir borcam tepsiye yayıp üzerine hindistan cevizi dökerek de servis yapabilirsiniz. Fakat dilimlerken kendini bırakmaması için derin dondurucuda (buzlukta) 7-8 dk. bekletmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder