Bu mevsimde yenebilecek en güzel sebze bence kerevizdir. Hep anneciğimin tarifiyle portakallı yapardım fakat bir süredir buzdolabını bekleyen ve artık kullanma zamanı çoktan gelmiş iki küçük ayvamı görünce geçenlerde okuduğum bir makaleden esinlenerek ayvalı yapmaya karar verdim. Eşim bayıldı ve benim için de yediğim en güzel kerevizdi diyebilirim ;)
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet portakal
1 adet limon
3 çorba kaşığı zeytin yağ
2 tatlı kaşığı un
tuz
toz şeker
Yapılışı: Soğanları zar şeklinde doğrayıp şeffaflaşıncaya kadar yağda kavuruyoruz, bu arada patatesi, ayvayı, havucu ve kerevizi soyarak yemeklik doğruyoruz. Ayva ve kerevizi kararmasın diye limonlu suda bekletiyoruz veya limonla ovuyoruz. Soğanlar pişince havuçları ekliyoruz ve kısık ateşte havuçlarıda çeviriyoruz. Havuçlar yumuşamaya başlayınca patatesi ve yıkayıp süzdürdüğümüz ayvayı tencereye koyup kavuruyoruz. Ayvalar yumuşamaya başlayınca kerevizide ekliyoruz. Kerevizler eklendikten sonra damak zevkimize göre tuzunu koyuyoruz ve 2 çay kaşığı kadar da toz şeker ekliyoruz. Limonu ve portakalı sıkıp 2 kaşık unu karıştırıyoruz. Karışımı yemeğin üzerine döküp tencerenin ağzını kapıyoruz. Kısık ateşte ayva ve patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder