Bu Blogda Ara

21 Şubat 2011 Pazartesi

Elmalı Kek

Eşim elmalı tatlılara bayılır. Kayınpederim ise keklere... Bir pazar öğleden sonra çay yanında atıştırmak için hem eşimin hem de kayınpederimin damak zevkine uygun bir kek yapmak için yola çıktığımda ortaya bu harika kek çıktı. Sonrasında ise ablam ve Umut hastaneden eve döndükleri gün bebek görmek için kalabalık olacağımızı ve bol atıştırmalığa ihtiyacımız olacağını düşünüp bu harika keki bir iki değişiklik daha ekleyerek pişirdim. Yiyen herkes çok beğendi. Şimdi gelelim nasıl yaptığıma..


Ne Kullandım :
2 Elma (ben son yaptığımda evde sadece 1 elmam ve 1 armudum vardı)
4 Yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker (yaklaşık 250 gr kadar)
1,5 Su bardağı kepekli un (yaklaşık 200 gr kadar) normal un da kullanabilirsiniz
1,5 Çay bardağı süt (yaklaşık 100 ml kadar)
1 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı (yaklaşık 10 gr kadar)
2 Tatlı kaşığı tarçın
1/2 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
2 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1-2 Çorba kaşığı pudra şekeri

Nasıl Yaptım : Elmaları kabuklu olarak rondodan geçirdim. Parçalanmış elmaları teflon tavada üzerlerine şekerimin 1/2 bardağını (90 gr kadar) ve tarçınımın 1 tatlı kaşığını ekleyerek kısık ateşte ağzını kapatıp suyunu çekip yumuşayana kadar pişirip soğumaya bıraktım. Derince bir kapta şekerimin geri kalan 1 bardağı ile 4 yumurtamı kabarana kadar mikser yardımıyla çırptım.  Ayrı bir kapta önceden unumun tamamını eleyerek içine kabartma tozunu ve tarçını karıştırdım.Çırpmış olduğum yumurta şeker karışımına unlu karışımı sütü ve yağı da ekleyerek elle iyice (ama çok uzun değil) karıştırdım. Önceden yağlamış olduğum kalıbımın en altına soğumuş elmaları yerleştirdim üzerinde çekilmiş cevizi serptim ve hazırladığım karışımı dökerek yine önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirdim. Üstü kızarınca üzerine hindistan cevizi serpip 2-3 dk kadar daha pişirdim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serptim. Afiyetle yedik ;)



Senay'dan Notlar : Kalıbınızı çok iyi yağlayın çünkü elmalar çok yapışıyor. Ben silikon kalıp kullandım çok daha rahat çıkartıyorsunuz. İlk denememde kelepçeli kullanmıştım o da fena değildi. Elmaları kalıbın dibine döşemek yerine karışıma da ekleyebilirsiniz fakat ağır geleceği için yine dibe çökecektir ve her yerinde eşit miktarda olmayacaktır. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder