
Malzemeler : (6 Kişiliktir)
5 Adet orta boy domates
1 Adet orta boy soğan
1 Baş sarımsak
1 Su bardağı et suyu veya ılık su (200 ml kadar)
2 Su bardağı süt (ben hep yarım yağlı kullanırım)
1/2 Kutu krema (100 ml kadar)
2 Çorba kaşığı zeytin yağı
1 Silme Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı toz şeker
Dilediğiniz kadar tuz
Nasıl Yaptım : Domatesleri yıkayıp her birini kabuklarıyla beraber ikiye bölüp tepsiye dizdim. Soğanı soyup 4 iri parçaya ayırıp domateslerin arasına yerleştirdim. Sarımsağı kabuklarıyla yıkayıp yine kabuklarıyla ortadan ikiye bölüp onları da domates ve soğanların arasına yerleştirdim. Üzerlerine 2 çorba kaşığı zeytin yağı, 2 çorba kaşığı şeker ve bir miktar tuz koyarak tepside hepsini elimle harmanladım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hepsi yumuşayıncaya kadar pişirdim. Fırından çıkardığım domates, soğan ve sarımsakları (sarımsaklar piştiği için elimle kabuklarından sıyırmam yeterli oldu)önce rondodan geçirdim. Ardından da bir tencereye aktarıp ocakta pişirmeye başladım. Üzerine 1 bardak ılık et suyu ekledim ve bu sefer el blender ı yardımıyla biraz daha püre olmasını sağladım. 2 bardak oda sıcaklığındaki süte 1 çorba kaşığı unu karıştırdım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp karıştırarak çok yavaş 2 bardak süt ekledim. Bir taşım kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ettim. Altını kapamadan öce kremayı da yine sütü eklediğim gibi ekleyip altını kapattım. Sonra da afiyetle içtik. Tabi size de afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder