Malzemeler :
2 yumurta
140 gr. toz şeker ( 1 su bardağından 1-2 parmak eksik)
250 gr. un ( 2 su bardağı )
200 ml. süt ( 1 su bardağı)
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı (80gr kadar)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilin
1/2 su bardağı kuru üzüm veya 1 küçük kase reçel heliği (ben kendi yaptığım ahududu reçelinin heliğini kullandımNasıl Yaptım :
Önce bir kapta sıvı malzemeleri yani yumurta, yağ ve süt çırptım ardından başka bir kaba eleyip içine kabartma tozu ve vanilini eklediğim karışımı sıvı karışımla yavaş yavaş ve kısa süre karıştırdım. Elde ettiğim bu karışımı kağıt muffin kalıplarının yarısına kadar döküp bazılarına üzüm bazılarına da reçel heliği koyarak üzerlerini tekrar karışımla tamamladım (ama kalıpları ağzına kadar doldurmadım çünkü kalıplar çok narin ve ne kadar doldurursanız o kadar yayılıyor). Muffin kalıplarını fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 18 dk kadar pişirdim.
Senay'dan notlar : Bence tatlı muffin tuzlusuna göre daha başarılı oldu. Fakat tuzlu tarifinde de belirttiğim gibi muffin için özel kalıp şart. Bu muffinde de tamamen kepekli un kullandım. Ayrıca bu tarifi verdiğim bir arkadaşım tereyağı yerine 1 çay bardağından biraz daha az sıvı yağ kullanmış. Çok kabarmadı ama daha gönül rahatlığıyla yedim dedi. Malum herkesin korkulu rüyası fazla kilolar....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder