
Neler Kullandım :
4 adet enginar
300 gr kıyma
1 baş soğan
1 adet kırmızı biber1 küçük paket dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zeytin yağı (riviera)
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Dilediğiniz kadar tuz ve karabiber
Nasıl Yaptım :
Daha önceki tariflerimde de bahsettiğim gibi benim vita cuisine 'm var enginarları ben 18 dakika 1 numaralı sepette pişirdim. Sizde buharlı pişirici yoksa tencerenin içine enginarları geçecek kadar su koyup enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayabilirsiniz. Enginarlar haşlanırken soğanlarımızı ve kırmızı biberimizi minik küpler halinde doğradım. Doğradığım soğanları yağımı koyduğum tavada hafif saydamlaşıncaya kadar soteledim ardından kırmızı biberlerimi de ekledim. Kırmızı biberlerde hafif yumuşamaya başlayınca fıstıkları ekleyip bir iki kez karıştırdım. En son kıymamı ekleyip kavurmaya başladım. Altını kapatmama yakın tuz ve baharatını da ekleyip 2-3 tur daha karıştırıp ocaktan aldım. Elde ettiğim kıyma kavurmasını enginarların içine doldurdum. Doldurduğum enginarları hafif yağladığım fırın kabına yerleştirdim. En son her birinin üzerine ezdiğim peynirimi paylaştırdım ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirdim. Afiyetle yedik. Size de afiyet olsun ;)
Senay'dan Notlar : Enginar bu tarifle benim için sık sık pişirilebilecek yemekler kategorisine girmiş oldu. Hatta şık bir yemek davetinde bence harika bir başlangıç olur.
ellerınıze sağlık...
YanıtlaSil