Bu Blogda Ara

13 Mart 2011 Pazar

Bezelyeli Patates Salatası

Yemek denemelerimi resimleyip bir bloga aktarmaya ilk karar verdiğim süreçte denediğim bir salataydı bu uyduruk ama lezzetli salata. Gerçi daha sonra başka bloglardaki seyahatlerim sırasında buna çok benzer bir tarife denk geldim üstelik onun resimleri harikaydı. Açıkçası çok kıskandım ve biraz da cesaretim kırıldı. Çünkü yeteneksizliğim sayesinde harika yemeklerimin resimleri nedense hep çok kötü çıkıyor.Laf aramızda yavaş yavaş bu kötü fotoğrafları kanıksamaya da başladım. Her neyse gelelim kötü fotoğraflı ama aslında görüntüsü de en az lezzeti kadar güzel olan salatamı nasıl yaptığıma :

Neler Kullandım

5 orta boy patates
1 küçük kutu bezelye konservesi
4 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak
5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
Dilediğiniz kadar tuz ve karabiber

Nasıl Yaptım : Ben patatesleri haşlamak için tefalin vita cuisine kullandım eğer sizde de varsa patateslerin kabuğunu soyup dörde bölün ve 1 numaralı haznede 16 dk pişirin. Eğer sizde tefalin vita cuisine si yoksa üzülmeyin çünkü klasik yöntemlerle de salatayı kolayca yapabilirsiniz. Bunun için patatesleri iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyuyoruz ve patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlıyoruz. (Bir çatal batırdığınızda çatal rahatlıkla patatesin içine giriyorsa pişmiştir.) Pataesler haşlanırken taze soğanı ve taze sarımsağı da minik minik doğradım. Doğradığım taze sarımsakları aroması yoğurda geçsin diye yoğurda karıştırdım. Taze sarımsaklı yoğurduma 1 çorba kaşığı mayonezimi de ekleyerek iyice karıştırdım. Başka bir yerde de süzdürdüğüm bezelyelerimle taze soğanlarımı karıştırdım. Haşlanmış patateslerimi de soyup küp küp doğrayıp bezelye ve taze soğanlarla karıştırdım. Yoğurtlu karışımı eklemeden önce de tuzunu ve karabiberini ekledim. Son olarak yoğurtlu karışımı patateslerimin üzerine dökerek hepsini harmanlayıp servise hazır hale getirdim. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder